2019年高考英语精选试题及答案(三)

高考考试网 鲤鱼小编 更新时间:2018-12-21

做题能加快对知识的吸收,下面鲤鱼小编给大家整理了一些英语练习题。

How do you address(称呼) people in English when you want to talk to them? The following may be some simple rules the beginners should follow.

1. When talking to strangers there is often no special form of address in English. Usually, if you want to catch the attention of a stranger it is necessary to use such phrases as Excuse me.

2. In British English Sirand Madamare considered to be too formal(正式) for most situations. They are used mostly to customers(顾客) in shops or restaurants. While in American English Sirand Madamare not so formal and are commonly used between strangers, especially with older people whose names you dont know.

3. When you talk to some people you know, you can use their names. If you are friends, use their first names; if your relationship is more formal, use Mr, Mrs, Ms, etc, before their family names.

4. There are many other forms of address which can be used between friends and strangers. However, many of these are limited in use. For example, paland matecan be used between strangers, but are usually only used by men talking to other men.

1. According to the passage, Excuse meis mainly used to ______.

A. address a person you dont know B. apologize to others

C. catch the attention of a stranger D. suggest good manners

2. If John Smith is your best friend, according to the passage you should often call him ______.

A. John B. Smith C. Mr John D. Mr Smith

3. Which of the following is NOT true?

A. Sirand Madamare used more often in America than in England.

B. People often use Mr, Mrsor Msbefore the first names of those people who they dont know very well.

C. Paland mateare usually only used between men.

D. While addressing friends, people just use their first names

4. The passage is most likely taken from an English _______.

A. textbook B. card C. storybook D. grammar book

【答案与解析】本文主要介绍了在英国当你想和他人谈话时,怎样称呼他们才最合适。

1. C。细节题。根据第1if you want to catch the attention of a strange it is necessary to use such phrases as Excuse me” 可知答案为 C

2. A。细节题。根据第3If you are friends, use their first names 可知答案为 A

3. B。细节题。根据原文可知 ACD 三项说法是正确的;根据第3if your relationship is more formal, use Mr, Mrs, etc, before their family names可知 B 项说法是错误的,所以此题答案为 B

4. A。判断题。根据常识可知 card(卡片)storybook(故事书)grammar book(语法书)里都不能有这种文章,只有 textbook(课本)中才可能有这种文章,所以答案为 A

 

People are so busy these days that many people have no time to cook. This becomes a problem, because most families love home cooking! The food tastes good and warm, and a family meal brings everyone together. In some families, meals are often the only times everyone sees one another at the same time.

Another reason people enjoy home cooking is that it is often a way of showing love. A

parent who makes some cookies is not just satisfying a childs sweet tooth. She or he is sending a message. The message says, I care about you enough to spend an hour making cookies that you will eat up in 15 minutes if I let you.

There is also something about the smell of home cooking. The smell of home cooking pleases people of all ages. It makes most of us feel good and loved, even if we are the ones doing the cooking! Next time you smell a cake making, stop for a moment and pay attention to your mood(心情).

1. Why do fewer people cook now?

A. They are lazy. B. They are too busy.

C. Many people dont like cooking. D. They dont like family meals.

2. A parent spends an hour making cookies _______.

A. just to satisfy her or his childs sweet tooth

B. only to send a message

C. to let a child eat up in 15 minutes

D. often to show her or his love

3. The writer thinks the smell of home cooking _______.

A. makes us happy

B. makes us be interested in cooking

C. makes us pay attention to our mood

D. makes us love others

4. Whats the main idea of this passage?

A. Family meals are important. B. How to make cookies.

C. People are too busy to cook. D. Homemade cookies taste better

【答案与解析】本文讲述了人们很喜欢家常饭菜的原因。因为家里做的饭菜代表着美味、温暖、爱心,同时给家人带来心情的愉悦。

1. B。文章第1people are so busy...(人们太忙了,所以很多人没时间在家做饭),根据此句可知如今人们很少在家做饭的原因是B

2. A。文章第2段说父母传递的一个信息是:我用了一个小时给你做饭,如果你爱我,你要在15分钟内吃完。由此可推知如果用了一个小时做饭,显示了他们对小孩的爱。

3. A。家常饭菜让人闻了会怎样?文章第3段第2句可告诉我们:家常饭的香味能够让不同年龄的人高兴。由此可知选A

4. A。文章通过写人们对家常菜的喜爱及家常菜给人们带来的快乐说明在家做饭是很重要的。

以上这些高考英语精选题,大家看了后是否有什么新的收获呢?关注鲤鱼网,鲤鱼小编每天都会更新一些题库,供大家学习参考。

相关推荐:

奋战高考:高三备考生应该养成哪些良好的习惯?

2019年高考英语精选试题及答案(二)